FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Top Ten", film o 10 deset antiameričkih operacija u Iraku

DUBAI, 11. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Islamistički site objavio je usrijedu, prvi put, film o deset operacija što su ih dvije oružaneskupine vodile protiv američkih snaga u Iraku, a u okviru "medijskograta" skupina povezanih s al Qaidom.
DUBAI, 11. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Islamistički site objavio je u srijedu, prvi put, film o deset operacija što su ih dvije oružane skupine vodile protiv američkih snaga u Iraku, a u okviru "medijskog rata" skupina povezanih s al Qaidom.

Film, naslovljen "Top Ten", režirao je "Islam Media Front", a sadrži operacije koje je vodila "Organizacija al Qaida u Mezopotamiji", islamistička skupina Jordanaca Abu Mussaba al-Zarqawija, te "Islamska vojska u Iraku".

Film je "namijenjen onima koji vole gledati krv američkih križara", poručuju realizatori i pozivaju svoje simpatizere da ga "prikazuju na forumima u inozemstvu kako bi se Amerikanci stidjeli samih sebe i svoje slabe vojske".

Agencija AFP napominje da su sekvence izuzetno jasne no da su snimke pougljenjenih i raskomadanih tijela nepodnošljivo okrutne te da se u sklopu "medijskog džihada" (sveti rat) al Qaida i njoj srodne skupine koriste sofisticiranim tehnikama kako bi objavile užasne snimke i polučile željeni psihološki učinak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙