FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela međunarodna baletna škola u Komiži

KOMIŽA, 30. srpnja 2005. (Hina) - U Komiži na otoku Visu danas jepočela tradicionalna Međunarodna baletna škola koja je okupilanajpoznatije svjetske baletne pedagoge, nekadašnje zvijezde svjetskihbaletnih scena i stotinjak mladih talenata baletne umjetnosti izEurope.
KOMIŽA, 30. srpnja 2005. (Hina) - U Komiži na otoku Visu danas je počela tradicionalna Međunarodna baletna škola koja je okupila najpoznatije svjetske baletne pedagoge, nekadašnje zvijezde svjetskih baletnih scena i stotinjak mladih talenata baletne umjetnosti iz Europe.

Tu je školu utemeljio i uspješno je punih 26 godina vodi jedan od najpoznatijih hrvatskih i svjetskih baletana, Komižanin Jozo Borčić, nekadašnja baletna zvijezda milanske Scale.

Osim polaznika iz Europe, Baletnoj školi u Komiži, jednoj od najkvalitetnijih i najvećih na Starom kontinentu, pridružila se, kaže Borčić, i viška mladež. Među istaknutim pedagozima Baletne škole ove su godine i direktor Baleta milanske Scale Frederic Olivieri, svjetski poznata pedagoginja baletne umjetnosti iz Kijeva Jaida Lukašova, internacionalna primabalerina Paula Vigmar...

U komiški Baletni kamp došli su i najpoznatiji talijanski nastavnici modernog jazza.

Na kraju Baletne škole, koja traje do 19. kolovoza, polaznici će održati dva koncerta, a s njima će plesati primadona Paula Vigmara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙