FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: najveća zapljena krivotvorenih novčanica

POŽEGA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Djelatnici požeško-slavonskePolicijske uprave jučer su zaplijenili 117 krivotvorenih novčanica uapoenima od 50, 100 i 200 kuna koje su pronašli pretragom stanatrojice mladića s kutjevačkog područja.
POŽEGA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Djelatnici požeško-slavonske Policijske uprave jučer su zaplijenili 117 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50, 100 i 200 kuna koje su pronašli pretragom stana trojice mladića s kutjevačkog područja.

"Pronađene krivotvorine vrijede ukupno 16.400 kuna i to je do sada najveća zapljena krivotvorenih novčanica u jednoj akciji", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik PU-a Mato Brkić.

Kako je u akciji pronađeno i osobno računalo sa skenerom (snimačem), na temelju serijskih brojeva na novčanicama osnovano se sumnja da su mladići povezani i s prošlogodišnjim puštanjem u promet krivotvorena novca, koji je lani pronađen kod građana.

"Kriminalističkom obradbom triju osoba, od kojih je jedna maloljetna, jedna stariji punoljetnik i jedna starija od 21 godine, pronađeno je 40 novčanica u apoenima od 50 kuna, deset u apoenima od sto kuna i 67 novčanica u apoenima od 200 kuna", rekao je Brkić.

Osumnjičenici su jučer sprovedeni istražnome sucu Županijskog suda u Požegi.

U policiji drže da je u optjecaju još određen broj krivotvorenih novčanica pa su građani upozoreni da pripaze pri novčanim transakcijama te da dojave ako dođu u dodir s krivotvorinama. Zbog različitih serijskih brojeva na novčanicama u policiji također drže kako postoje indicije da ima više skupina, odnosno krivotvoritelja novca.

Na području PU-a u prvih je šest mjeseci ove godine prijavljeno 17 kažnjivih djela puštanja u optjecaj krivotvorenih novčanica. Pri tome je pronađeno po pet novčanica u apoenima od 500 i 200 kuna, zatim tri novčanice od 50 kuna, jedna od tisuću kuna te novčanica u apoenima od 50 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙