FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena obnova zvonika dominikanske crkve u Bolu

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Obnovljen je oštećeni zvonikdominikanske crkve Majke Božje Milosne u Bolu na Braču koji potječe iz18. stoljeća, a bio je oštećen u prošlogodišnjem nevremenu, javila jedanas IKA.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Obnovljen je oštećeni zvonik dominikanske crkve Majke Božje Milosne u Bolu na Braču koji potječe iz 18. stoljeća, a bio je oštećen u prošlogodišnjem nevremenu, javila je danas IKA.

Na vrh piramide zvonika vraćen je u nevremenu srušeni križ s pozlatom od 24-karatnog zlata, jedan od rijetkih u Dalmaciji.

Piramidu zvonika, po uzoru na venecijanski stil iz 16. stoljeća, restauratori su obojili njegovom izvorno crvenom bojom.

Početkom tjedna misom, koju je po staroj dominikanskoj tradiciji predvodio fratar fra Bože Gulić uz sudjelovanje dominikanskoga provincijala oca Ike Mateljana i priora bolskih dominikanaca patera Marka Bobaša, obilježena je 540. obljetnica osnutka samostana i samostanske crkve.

Dominikanski samostan u Bolu riznica je umjetničkih djela, a u samostanskom muzeju nalazi se više vrijednih slika, kipova i drugih umjetničkih radova.

Na glavnom oltaru samostanske crkve Gospe Milosne velika je Tintorettova slika "Madona s djetetom i svecima", dok je ispod kora više umjetničkih slika hrvatskoga majstora Tripa Kokolje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙