FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30sati.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je jučer optužni prijedlog protiv bivše ravnateljice zagrebačkog Caritasa Jelene Brajše, koju se tereti za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, za koje zakon predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do jedne godine. Optužni prijedlog zagrebačkom Općinskom sudu tužiteljstvo je podnijelo nakon kriminalističke obrade koju je policija provela u Caritasovom domu "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici zbog sumnje u seksualno zlostavljanje maloljetnog štićenika i pokušaj silovanja zaposlenice doma, kaže u priopćenju zagrebačka općinska državna odvjetnica Vesne Abramović. Uz bivšeg domara i kuhara kazneni je postupak za "slučaj Brezovica" do sada pokrenut i protiv pet odgojiteljica, među kojima su i tri časne sestre. Njih se sumnjiči da su zanemarivale i zlostavljale štićenike.

DIVULJE - Požar koji je sinoć buknuo u mjestu Ribičići kod Brela i zahvatio oko 2,5 hektara borove šume, lokaliziran je. U gašenju požara sudjelovalo je 114 gasitelja i 28 vatrogasnih vozila. Promet kroz Brela tekao je za vrijeme gašenja požara jednim trakom.

ZAGREB - Zbog sudara dvaju kamiona kod Jakovlja sinoć je bio obustavljen promet autocestom Krapina-Zagreb u oba smjera i preusmjeren na Zagorsku magistralu. Po podatcima zagrebačke policije, kamioni, od kojih je jedan prevozio zasad nepoznate tvari, kretali su se u smjeru Zagreba. U sudaru su se oba vozila zapalila, jedno je potpuno izgorjelo, rečeno je u PU Zagrebačkoj. U nesreći nitko nije stradao.

PETRINJA - Knjigu "Baštinom u svijetu", Ive Maroevića, profesora zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, predstavio je sinoć ogranak Matice hrvatske u Petrinji u povodu Dana grada i njegova zaštitnika sv. Lovre. U knjizi su objavljena Maroevićeva znanstvena predavanja studije, rasprave i izlaganja na međunarodnim savjetovanjima i skupovima, a uz hrvatski izvornik tiskani su i prijevodi na engleski, njemački, francuski, poljski, slovenski i mađarski jezik. To je treća knjiga Ive Maroevića u izdanju Matice hrvatske Petrinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙