FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

TEHERAN - Vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamenei potvrdio je u srijedu Mahmuda Ahmadinedžada za novog predsjednika Islamske Republike Iran. Ahmadinedžad će 6. kolovoza položiti prisegu pred parlamentom i tada službeno stupiti na predsjedničku dužnost. Tijekom svečanosti kod ajatolaha, novi je predsjednik najavio da će osnovati vladu u skladu s "istinskom islamskom kulturom". Kao glavni pravac svoje administracije naveo je "širenje pravde". Također se zauzeo za svijet bez nuklearnog oružja istaknuvši da se sukobi mogu izbjeći samo ako pravda vlada svijetom.

BAGDAD - Američki novinar i pisac Steven Vincent ubijen je u utorak navečer, a njegov prevoditelj teško ranjen nakon otmice u Basri, 500 kilometara južno od Bagdada, priopćila je u srijedu policija. Vincentovo tijelo s prostrijelnim ranama, kako je izvijestila policija, pronađeno je u utorak navečer na području Eshara, dok je prevoditelj teško ranjen. Vincent je autor knjige o poratnom Iraku, a u Basri je prikupljao podatke za novu knjigu o povijesti toga grada u kojemu su smješteni britanski vojnici. Prije četiri dana New York Times je objavio Vincentov komentar u kojemu kritizira jačanje šijitskoga islamskoga fundamentalizma u Basri.

PARIZ - Dvadeset i dvije osobe lakše su ozlijeđene ali nema poginulih u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila kada se zrakoplov Airbus kompanije Air France u utorak zapalio nakon slijetanja na pistu na međunarodnoj zračnoj luci u Torontu, rekli su predstavnici te aviokompanije. U zrakoplovu tipa Airbus A340 iz Pariza za Toronto bilo je 297 putnika i 12 članova posade. Zrakoplov je izletio s piste pri slijetanju u zračnu luku Pearson u Torontu, u vrijeme oluje. U trenutku kad je zrakoplov pristizao pisti, zračna luka bila je u stanju najviše pripravnosti zbog opasnosti od grmljavine i bljeska munje. Putnici su evakuirani prije nego što je buknula vatra na zrakoplovu, rekao je predstavnik Air Francea Jean-Francois Colin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙