FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

ZAGREB - Hrvatsko američka udruga (CAA) pozvala je Hrvate diljem svijeta i u Hrvatskoj da se u petak na 10. obljetnicu operacije 'Oluja' okupe kako bi iskazali potporu odbjeglom haškom optuženiku Anti Gotovini i proslavili oslobođenje domovine. Skupovi bi trebali biti održani u Kninu, kao i u Washingtonu, New Yorku, Chicagu, Los Angelesu i Clevelandu u Sjedinjenim Državama, kanadskom Torontu i Montrealu, Sydney i Melbournu u Australiji te u Berlinu u Njemačkoj. Namjera udruge američkih Hrvata, kojem su se u organizaciji skupova preko Interneta pridružili i iseljeni Hrvati u drugim zemljama, jest da okupljanjem obilježi oslobođenje Hrvatske, ali posebice da prosvjeduje protiv progona Gotovine inzistirajući da on ne bi trebao biti poslan pred Haški sud.

ZAGREB - Tisuće izraleskih desničara, protivnika povlačenja iz okupiranih područja, prekinule su prosvjedni marš prema pojasu Gaze u četvrtak rano ujutro nakon što su im snage siugrnosti blokirale put, a policija je privela 150 prosvjednika koji su se uspjeli infiltrirati u zabranjeno područje. Prosvjednici, koje su izraleske snage sigurnosti zaustavile na 20 kilometara od Gaze, došli su iz grada Ofakima u južnom Izraelu gdje ih se u srijedu navečer okupilo oko 10.000. Započeti prosvjed bio je posljednji pokušaj desničarskih doseljenika i njihovih pristaša da spriječe provedbu plana izraelskog premijera Ariela Sharona o evakuaciji židovskih naselja iz pojasa Gaze koje treba početi 17. kolovoza u sklopu napora za trajnim mirom s Palestincima.

TORONTO - Istražitelji su pronašli crnu kutiju iz Airbusa A340 koji se u srijedu zbog oluje srušio u Torontu. Svih 309 putnika i članova posade preživjeli su pad zrakoplova Air Francea koji se otklizao s piste i zapalio, nakon što je pri snažnom nevremenu sletio u zračnu luku Pearson u Torontu. "Iznimno nepovoljni vremenski uvjeti jedan su od mogućih razloga koji razmatraju istražitelji, no sada imaju i niz drugih važnih informacija", rekao je kanadski ministar prometa Jean Lapierre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙