FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. srpnja 2005.(Hina) - Donosimol pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 28. srpnja 2005.(Hina) - Donosimol pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

VARAŽDIN - Osmogodišnji dječak jučer poslijepodne se utopio u varaždinskom sportsko-rekreacijskom centru Aqua city, što je drugi ovogodišnji slučaj utapanja na vodenim površinama Varaždinske županije, izvijestila je večeras varaždinska policija. Majka nesretnog dječaka u 18,20 sati prijavila je policiji da joj je na popularnoj varaždinskoj šljunčari nestao sin. Ronioci kluba podvodnih aktivnosti "Drava" pronašli su dječakovo tijelo oko 20 sati s vanjske strane plutača koje označavaju područje za neplivače. Nesretni dječak pronađen je na dubini između pet i šest metara, desetak metara od obale, kažu u policiji. Dječak iz Sračinca prije je utapanja ležao na zračnom madracu i plutao na vodi na uređenom kupališnom dijelu, a majka je u jednom trenutku primijetila da dijete više nije na madracu.

DUBROVNIK - Na programu 56. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu navčer izvedena je prva ovosezonska dramska premijera - "Ondine". Ta predstava francuskog pisca Jeana Giraodouxa u režiji Krešimira Dolenčića i u izvedbi festivalkog dramskog ansambla uprizorena je na kupalištu Šulić te na tvrđavi Lovrinac. Dramaturg je Ana Tonković Dolenčić, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Danica Dedijer, a glazbu je skladao Stanko Juzbašić. Projekt je okupio izuzetno kvalitetan glumački ansambl, a tumači glavnih uloga su Renata Sabljak i Filip Jurčić, a u predstavi igraju Milka Podrug Kokotović, Vanja Drach, Damir Lončar, Predrag Vušović i drugi. Radi se o vrlo složenom i tehnički zahtjevnom kazališnom projektu koji se odvija na dva scenska prostora. "Ondine" je ljubavna tragedija u kojoj sirena Ondine napušta more radi muškarca, Hamsa, a on joj nikad neće moći uzvratiti veliku strast koju ona osjeća prema njemu.

SPLIT - U okviru Splitskog ljeta na tvrđavi Gripe sinoć je nastupio izraelski ansambl Lama Lo (Zašto ne) koji je spliskoj publici predstavio novi pogled na tradicionalni židovski folklor stapanjem elemenata klasike, jazza i etna Bliskog istoka. Ansambl Lama lo dolazi iz Jeruzalema, a čine ga glazbenici iz bivšeg Sovjetskog Saveza. Nastupili su poznati izraelski virtuoz na klarinetu Roman Kekhman, trubač Jevgenij Lublin, violinist Jaagov Entim, bubnjar Antoly Magdalinsky. Glazbu je za njih skladao poznati skladatelj i pijanist Yuri Povolocki. Ansambl Lama Lo dobio je do sada najviše ocjene na više međunarodnih festivala, a između 35 država natjecateljica dobio je i posebnu UNESCO-ovu nagradu za glazbu. Skupina Lama Lo nastupila je s velikim odjecima u svim gradovima Izraela te u Moskvi, Minsku, Tokiju, Bangkoku, Hong Kongu...

SPLIT - Podvodno-istraživački klub "Mornar" iz Splita pokrenuo je izdavanje biblioteke "Mornar moru" čiji je prvi broj sinoć predstavljen u Splitu, u uvali Baluni. Zdenko Brusić, koji je jedan od autora predgovora prvom izdanju ove biblioteke, kazao je na predstavljanju da će ova biblioteka obrađivati ukupnu problematiku podvodnih aktivnosti, istraživanja i očuvanja povijesno-kulturnog i prirodnog bogatstva u podmorju Jadrana. Prvi i drugi svezak ove biblioteke u cijelosti je namijenjen sportskim roniocima i roniocima istraživačima, studentima i građanima te znanstvenim radnicima iz područja arheologije, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙