FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuba: disidenti obilježili tragediju potonuća tegljača

HAVANA, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski disidenti sukobilisu se u srijedu s pristašama Fidela Castra dok su pokušavali odatipočast ljudima koji su 1994. godine prilikom pokušaja bijega iz zemljeizgubili živote u potonuću tegljača kojeg je potopila kubanska obalnastraža.
HAVANA, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski disidenti sukobili su se u srijedu s pristašama Fidela Castra dok su pokušavali odati počast ljudima koji su 1994. godine prilikom pokušaja bijega iz zemlje izgubili živote u potonuću tegljača kojeg je potopila kubanska obalna straža.

Oko 20-ak prosvjednika je marširalo Havanom do zida Malecon na obali mora, noseći slike 40 utopljenika, među kojima su bila brojna djeca, i uzvikujući "Pravda", "Sloboda"!

Disidenti su u more bacili bijelo cvijeće no ubrzo su ih opkolili pristaše kubanske komunističke vlade, pripadnici tzv. "radničkih brigada", gurajući ih i udarajući. Kada su počeli vikati "Dolje s Castrom" napadnuti su palicama.

Dvoje ljudi, uključujući i vođu disidentske skupine, Yusimija Jila Portala, policija je uhitila.

Preživjeli sa tegljača potopljenog prije 11 godina tvrde da je obalna straža svojim brodovima udarila u plovilo sve dok nije potonulo 10 kilometara od obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙