FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lažne Pradine naočale ispale skuplje od originala

RIM, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Jedna Filipinka platila je nekolikotisuća eura za lažne dizajnerske naočale koje je kupila od uličnogprodavača u Firenci nakon što ju je zaustavila i kaznila talijanskapolicija.
RIM, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Jedna Filipinka platila je nekoliko tisuća eura za lažne dizajnerske naočale koje je kupila od uličnog prodavača u Firenci nakon što ju je zaustavila i kaznila talijanska policija.

Nesretna 51-godišnja žena, koja već nekoliko godina živi u Italiji, platila je 11 eura za imitaciju Pradinih naočala, no kada ju je zaustavila policija stajale su je na kraju 3.333 eura, objavili su talijanski mediji.

Policija u Firenci u petak je imala pune ruke posla provodeći zakone o zaštiti autorskih prava. Dvojica belgijskih mladića platila su tako kaznu od 154 eura za svaki krivotvoreni CD koji su kupili.

U samo jednomr danu zaplijenjeno je 1.159 krivotvorenih predmeta, uključujući 136 torbica, 200 CD-a, 46 satova i 333 naočala.

Firenca je odlučila stati na kraj lažnjacima još u svibnju, uvevši kazne od čak 10.000 eura za kupovinu krivotvorene robe.

Vlasti procjenjuju da trgovina krivotvorenom robom u Italiji godišnje vrijedi između četiri i šest milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙