FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vandali odlomili Neptunovu ruku

RIM, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Znamenita renesansna statuarimskog boga mora Neptuna u Firenci oštećena je u srijedu u rano jutrokada su se dvojica vandala popela na nju i odlomila Neptunovu ruku.
RIM, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Znamenita renesansna statua rimskog boga mora Neptuna u Firenci oštećena je u srijedu u rano jutro kada su se dvojica vandala popela na nju i odlomila Neptunovu ruku.

Izgred je snimljen kamerom i na snimci se jasno vidi kako se dvojica muškaraca penju na mramornu skulpturu, na firentinskome trgu Piazza della Signoria, a kada se jedan od njih uhvatio za Neptunovu ruku, ona je pod težinom puknula.

"Corriere della Sera" piše na internetskoj stranici da je policija uhitila dvojicu braće iz obližnjeg Empolija koji se su vjerojatno pijani penjali po skulpturi.

Neptunov kip, dvostruko veći od čovjeka, središte je fontane što ju je u 16. stoljeću izgradio Bartolomeo Ammannanti kako bi proslavio toskanske vojne pomorske pobjede. Neptunova fontana, poznata i kao "Il Biancone", ili "velika bijela", i prije je bila meta vandala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙