FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mnoga djeca u prve dvije godine premalo vježbaju

WUERZBURG, 9. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Mnoga djeca u prve dvijegodine života ili premalo ili krivo vježbaju, objavilo je Njemačkodruštvo za socijalnu pedijatriju i mladenačku medicinu.
WUERZBURG, 9. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Mnoga djeca u prve dvije godine života ili premalo ili krivo vježbaju, objavilo je Njemačko društvo za socijalnu pedijatriju i mladenačku medicinu.

Pomanjkanje vježbe u ranom djetinjstvu jedan je od mnogih razloga što je sve veći broj njemačke djece predebeo, ima slabu koordinaciju pokreta i slabu sposobnost koncentracije.

Društvo stoga savjetuje roditelje da omoguće djeci vježbu kroz igru i uz odgovarajuće okruženje.

Po njima bebe treba polagati na leđa tako da se mogu lakše okrenuti i micati rukama i nogama. Uz to treba izbjegavati polaganje na debele deke i mekane madrace jer ograničavaju slobodu kretanja. Bebe treba okružiti predmetima za koje se mogu uhvatiti pa će s vremenom naučiti posjesti se a potom i uspraviti se te samostalno hodati.

Liječnici u tome posebni značaj pridaju aktivnom sjedenju i hodanju dok smatraju da sjedenje uz pridržavanje i pomoć pri hodanju ne pomaže stvaranju sigurne motorike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙