FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladina tijela o zaštiti prava djece u domovima

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vijeće za djecu hrvatske Vlade iPovjerenstvo za praćenje poremećaja u ponašanju djece i mladih Vladeraspravljalo je danas o zaštiti prava djece u domovima kao i o kršenjutemeljnih prava djeteta obuhvaćenih UN-ovom konvencijom o zaštitiprava djeteta, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vijeće za djecu hrvatske Vlade i Povjerenstvo za praćenje poremećaja u ponašanju djece i mladih Vlade raspravljalo je danas o zaštiti prava djece u domovima kao i o kršenju temeljnih prava djeteta obuhvaćenih UN-ovom konvencijom o zaštiti prava djeteta, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Na sjednici je dogovoreno da se uputi zahtjev za očitovanjem zaduženih ministarstava i tijela državne uprave u provedbi Nacionalnog programa za borbu protiv nasilja među djecom i mladima kako bi već na prvoj sjednici nakon ljetne stanke Vladi moglo biti dostavljeno objedinjeno izvješće.

Dogovoreno je također da se, s obzirom na niz medijskih prikaza kojima su u posljednje vrijeme narušavana prava djece, od Hrvatskog novinarskog društva zatraži poduzimanje postupaka u cilju daljnje zaštite tih prava, kaže se u priopćenju.

Zajednička sjednica Vijeća i Povjerenstva održana je pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, a nazočna je bila i pravobraniteljica za djecu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙