FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski čelnici raspravljaju o poticanju zapošljavanja

BEČ, 8. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Austrijski čelnici okupili su se uponedjeljak u Beču na sastanku na vrhu s ciljem stimuliranjagospodarskog rasta i davanja poticaja poslodavcima za otvaranje novihradnih mjesta.
BEČ, 8. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Austrijski čelnici okupili su se u ponedjeljak u Beču na sastanku na vrhu s ciljem stimuliranja gospodarskog rasta i davanja poticaja poslodavcima za otvaranje novih radnih mjesta.

Cilj je tog sastanka, kojem prisustvuju savezni i pokrajinski čelnici, usvojiti sporazum o 100 milijuna eura kredita i ostalih poticaja za kompanije koje otvaraju nova radna mjesta.

Nezaposlenost se u Austriji kretala oko 5 posto, no u srpnju je dosegnula rekordnih 6 posto, pri čemu je 211.000 nezaposlenih, ističe austrijska vlada.

Iako je stopa nezaposlenosti daleko ispod prosjeka Europske unije od 8,8 posto, austrijski čelnici tvrde da gospodarstvo stagnira te da treba ponuditi porezne olakšice i ostale poticaje kako bi se stimuliralo otvaranje ranih mjesta.

Među ostalima, sastanku prisustvuju kancelar Wolfgang Schuessel, zamjenik kancelara Hubert Gorbach, ministar gospodarstva Martin Bartenstein i ministar financija Karl-Heinz Grasser.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙