FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spašena sedmorica Rusa iz podmornice

MOSKVA, 7. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Sedmorica članova posade ruskepodmornice AS-28, uz pomoć britanskoga robota za spašavanje, izašla suu nedjelju živa na površinu, objavile su ruske vlasti.
MOSKVA, 7. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Sedmorica članova posade ruske podmornice AS-28, uz pomoć britanskoga robota za spašavanje, izašla su u nedjelju živa na površinu, objavile su ruske vlasti.

"Sedmorica članova posade živa su. Izašli su iz podmornice bez ičije pomoći" rekao je glasnogovornik ruske mornarice Igor Digalo.

Robot bez ljudske posade "Scorpio" razrezao je čelične kabele sonarnoga uređaja u koje se u četvrtak uz istočnu obalu Kamčatke na dubini od oko 190 metara zaplela mini-podmornica.

Britanski robot dopremljen je u to područje avionom u subotu zajedno s američkim "Super Scorpiom" poslanim iz Kalifornije, kako bi u operaciji spašavanja pomogao ruskoj mornarici, koja nije imala na raspolaganju opremu za te dubine.

Rusi su već u petak pokušali izvući podmornicu, no nisu u tome uspjeli.

Ruski tisak u subotu je upozoravao da su ruske spasilačke ekipe loše pripremljene te da je operacija spašavanja počela tek 24 sata nakon što se podmornica zaglavila, a takav je bio i slučaj s podmornicom Kursk, čijih je 118 članova posade poginulo 12. kolovoza 2000., nakon neuspjelog spašavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙