FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski turistički brodovi zbog prijetnji zaobišli Antalyju

ANKARA, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Tursko ministarstvo unutarnjihposlova priopćilo je u subotu kako ne rasplaže bilo kakviminformacijama koje bi mogle potvrditi da se u turskoj sredozemnoj luciAntalya pripremao teroristički napad na izraelske turističke brodove.
ANKARA, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Tursko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u subotu kako ne rasplaže bilo kakvim informacijama koje bi mogle potvrditi da se u turskoj sredozemnoj luci Antalya pripremao teroristički napad na izraelske turističke brodove.

Kako su u subotu javile tv postaje SKY-TURK i NTV, četiri izraelska turistička broda s oko 3500 putnika trebala su u petak oko podneva uploviti u antaliysku luku, ali su gotovo u posljednjem trenutku promjenila smjer plovidbe.

Dva broda su potom pristala u ciparskoj luci Limasolu, a treći u Larnaci.

Destinacija čertvrtog plovila nije poznata.

Naredbu o promjeni smjera plovidbe izdao je izraelski ministar transporta Meir Sheetrit.

Prema nekim poluslužbenim saznanjima, izraelska obavještajna služba Mossad dobila je navodno dojave da teroristička mreža al Qaida priprema napad na židovske turiste.

Turska je u studenom 2003. godine bila pozornicom četiri razorna napada al Qaidinih militantnih sljedbenika. U napadu na britanski generalni konzulat, sjedište jedne londonske banke i drvije sinagoge u Istanbulu poginulo je 58 ljudi, a na stotine ozlijedjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙