FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 27. srpnja

ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zasrijedu, 27. srpnja
ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 27. srpnja

WASHINGTON - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović boravi u radnom posjetu Washingtonu na poziv izvršnog direktora Nove atlantske inicijative Radeka Sikorskog i direktora za Projekt istočne Europe Centra za strateške i međunarodne studije Janusza Bugajskog. Ministrica Grabar-Kitarović bit će u srijedu na radnome ručku u organizaciji Nove atlantske inicijative, ne kojem se, među ostalima, očekuju i bivša europska povjerenica Emma Bonino, bivši španjolski premijer Jose Maria Aznar, američki senator John Macain, bivši glavni tajnik NATO-saveza lord George Robertson, bivši sjevernoirski premijer i dobitnik Nobelove nagrade za mir David Trimble i bivši europski povjerenik Pascal Lamy.

LONDON - Sastanak britanskog premijera Tonyja Blaira i njegovog španjolskog kolege Jose Luisa Rodrigeza Zapatera. U središtu razgovora bit će borba protiv terorizma i europske teme, odnosno problemi oko europskog ustava i proračuna. Ovo je drugi službeni Zapaterov posjet Britaniji otkako je postao španjolskim premijerom.

LONDON - Susret britanskog premijera Tonyja Blaira, koji od 1. srpnja predsjedava Europskom unijom, i predsjednika turske vlade Recepa Tayyipa Erdogana. Pregovori o pristupu Turske u EU trebali bi početi 3. listopada. Turska će prije toga morati potpisati protokol o širenju carinske unije na deset novih članica Unije, uključujući Cipar, kojeg službeno ne priznaje.

PARIZ - Izraelski premijer Ariel Sharon, po prvi put otkako je stupio na dužnost, boravi u službenom posjetu Francuskoj. Razgovarat će s predsjednikom Jacquesom Chiracom i premijerom Dominiqueom de Villepinom. Glavne teme razgovora bit će izraelsko povlačenje iz Gaze i dijela Zapadne obale. Odnosi Izraela i Francuske zadnju godinu nisu najbolji, posebice otkako je Sharon izjavio da je u Francuskoj antisemitizam u porastu i sve francuske Židove pozvao da se isele u Izrael..

DEŽURNI UREDNICI:

noć: Zvonimir Matić

prijepodne: Nataša Barac

poslijepodne: Slavko Vukadin

navečer: Darko Vlahović

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙