FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanada planira uvesti listu opasnih putnika u zrakoplovima

OTTAWA, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Kanada je u petak objavilada će sastaviti listu potencijalno opasnih putnika u zrakoplovima usklopu revizije sustava sigurnosti u zračnim i pomorskim lukama,željeznici i javnom prijevozu nakon prošlomjesečnih terorističkihnapada u Londonu.
OTTAWA, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Kanada je u petak objavila da će sastaviti listu potencijalno opasnih putnika u zrakoplovima u sklopu revizije sustava sigurnosti u zračnim i pomorskim lukama, željeznici i javnom prijevozu nakon prošlomjesečnih terorističkih napada u Londonu.

Ministar prometa Jean Lapierre rekao je da će se na listi naći pojedinci koji predstavljaju izravnu prijetnju sigurnosti zračnog prometa.

Dodao je da će pregled putnika u zračnim lukama biti nadograđen uzimanjem otisaka prstiju i drugim biometričkim metodama.

Taj potez mogao bi zadovoljiti američki zahtjev da Kanada podastre Washingtonu listu putnika na kanadskim letovima koji prelaze preko američkog teritorija, što Ottawa dosad nije prihvaćala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙