FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zagrebačkoj džamiji molitva u povodu obljetnice Oluje

ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 10. obljetnicevojno-redarstvene akcije Oluja danas je u zagrebačkoj džamiji natjednoj molitvi džuma-namazu održana prigodna molitva za muslimanekoji su stradali u Domovinskom ratu i odana počast svom poginulimbraniteljima.
ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja danas je u zagrebačkoj džamiji na tjednoj molitvi džuma-namazu održana prigodna molitva za muslimane koji su stradali u Domovinskom ratu i odana počast svom poginulim braniteljima.

Molitvu je predvodio zamjenik muftije za Hrvatsku Aziz efendija Hasanović, a sudjelovao je i predsjednik Mešihata islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftija Šefko Omerbašić.

Aziz efendija Hasanović pred okupljenim vjernicima je istaknuo da se Mešihat danas prisjeća 740 muslimana koji su tijekom Domovinskog rata svoj život žrtvovali u stvaranju suvremene i neovisne hrvatske države.

Prisjećanje na žrtve Domovinskog rata, ne samo muslimana, nego i svih drugih, naša je obveza, kazao je Aziz efendija Hasanović i dodao kako i muslimani danas u suvremenoj i demokratskoj državi Hrvatskoj mogu provoditi vjerski život.

Prema naputku Mešihata, odnosno odluci njegova predsjednika muftije Šefka Omerbašića, danas su se poginulih u Domovinskom ratu sjetili u svoji molitvama u svim islamskim vjerskim centrima u Hrvatskoj.

Nakon današnje tjedne molitve džuma- namaza, vjernicima se obratio muftija Šefko Omerbašić. U suvremenom svijetu postoje razne podjele, ne samo one po vjerskoj i nacionalnoj osnovi, a sve se relativizira, osobito moral, rekao je i pozvao vjernike muslimane na očuvanje istinske vjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙