FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 4. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić danas je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja svečano uručio promaknuća i pohvale za 23 časnice i časnika Oružanih snaga. Predsjednik Mesić je 1. kolovoza donio odluke o dodjeli činova, izvanrednom i redovnom promaknuću te pohvali ukupno 165 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, a danas je na Pantovčaku uručio promaknuća i pohvale najvišim časnicama i časnicima. General bojnik Mladen Kruljac izvanredno je promaknut u general pukovnika, a brigadni general Gordan Čačić redovno je promaknut u general bojnika. Predsjednik Mesić je 12 pukovnika promaknuo u čin brigadira, dok je šestero časnica i časnika dobilo čin poručnice i poručnika.

SPLIT - Polaganjem vijenaca za poginule u Domovinskom ratu na groblju Lovrinac i svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u Splitu je danas obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Među brojnim gostima na sjednici u vili Dalmacija bili su saborski zastupnici iz ovog dijela zemlje, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Zdenko Kardum, dostojanstvenici Splitsko-makarske nadbiskupije, konzularni zbor u Splitu, predstavnici grada Splita, gradonačelnik Mostara (BiH) Ljubo Bešlić. Vijećnike i goste pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić.

KARLOVAC - U sklopu obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, danas se u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Karlovcu okupilo ratno zapovjedništvo Zbornog područja Karlovac te zapovjedništva ratnih postrojbi. Položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu kod križa ispred Zapovjedništva i pod središnjim križem na karlovačkom groblju Jamadol. Karlovac 10. obljetnicu Oluje obilježava četverodnevnim programom pod nazivom "Svjedoci vremena". U subotu će u Karlovačkoj županiji dvadeset osoba dobiti priznanja za posebne zasluge u operaciji Oluja.

DUBROVNIK - U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice Oluje, danas su pred spomen križem na dubrovačkom groblju Boninovo položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Uz predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vijence su položili župan dubrovačko-neretvanski Ivo Miletić i gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, dok je riječi molitve za sve poginule uputio rektor crkve sv. Vlaha don Toma Lučić. U dubrovačkoj katedrali služena je sveta misa koju je predvodio katedralni župnik don Stanko Lasić.

OSIJEK - Predsjednik Regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke (HNS) za Slavoniju i Baranju Ivan Vrdoljak na konferenciji u Osijeku danas je oštro kritizirao gradsku vlast koja, po njegovoj ocjeni, nije posvećena problemima grada. Osijek nije grad slučaj, niti će to biti već su, kaže, slučaj ljudi koji svojim postupcima stvaraju slučajeve, a oni danas vode ovaj grad, rekao je. Vrdoljak je ocijenio kako osječki gradonačelnik Anto Đapić više brine o imidžu HSP-a i svome osobnom nego o budućnosti grada. Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Glavaš pokušava izolirati Osijek od ostatka Hrvatske i grada Zagreba, dok nas Đapić pokušava izolirati od ostatka svijeta, rekao je Vrdoljak.

ZAGREB - Hrvatska Vlada imenovala je danas svog potpredsjednika Damira Polančeca predsjednikom Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda. Članovima Odbora imenovala je Martinu Dalić, Antu Samodola, Damira Ostovića, Silvana Hrelju, Doroteu Muić, Rudolfa Čurčića, Stjepana Krajačića i Marijana Živkovića. Novi zapovjednik Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora je Stjepan Huzjak, a njegova je zamjenica Ivona Pavković. Vlada je s tih dužnosti razriješila Nikolu Turkalja i Dražena Horvata, a razriješila je i dio članova Stožera, odnosno njihove zamjenike te imenovala nove.

ZAGREB - Pod posebnim nadzorom prometne policije ovoga će vikenda biti prometnice na području Ličko-senjske županije, dok se akcija pojačanog nadzora u prometu provodi i dalje na području svih policijskih uprava, priopćeno je danas iz MUP-a. U MUP-u ističu da će za posebni nadzor u Ličko-senjskoj županiji angažirati sveukupne županisjke snage prometne policije i svu raspoloživu tehniku za nadzor prometa, a kao ispomoć stižu i motoophodnje, tzv. presretači, te uređaji za mjerenje brzine iz zagrebačke i primorsko-goranske policije. MUP podsjeća da je u akciji koja je prošloga tjedna provedena na području šibensko-kninske Policijske uprave zabilježeno ukupno 569 prometnih prekršaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙