FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zawahiri prijeti Americi i Velikoj Britaniji

DUBAI, 4. kolovoza 2005. (Hina/AFP) Drugi čovjek terorističke mrežeal-Qaide Ayman al-Zawahiri zaprijetio je Sjedinjenim Državama"katastrofom većom od one u Vijetnamu", a Velikoj Britaniji "većimuništavanjem" od onoga u Londonu, objavila je u četvrtak videosnimku sprijetnjom katarska televizijska postaja al-Jazeera.
DUBAI, 4. kolovoza 2005. (Hina/AFP) Drugi čovjek terorističke mreže al-Qaide Ayman al-Zawahiri zaprijetio je Sjedinjenim Državama "katastrofom većom od one u Vijetnamu", a Velikoj Britaniji "većim uništavanjem" od onoga u Londonu, objavila je u četvrtak videosnimku s prijetnjom katarska televizijska postaja al-Jazeera.

"Britancima govorim: britanski premijer Tony Blair donio vam je razaranje u središtu Londona. A donijet će vam još više uništavanja", rekao je Zawahiri na toj snimci, ali nije izravno preuzeo odgovornost za srpanjske napade u Londonu.

"Križarskoj koaliciji (SAD i njegovi saveznici u Iraku) poručujem da neće biti sigurna sve dok muslimani ne budu sigurni u Palestini i sve dok njezino nevjerničko oružje ne ode iz zemlje proroka Muhameda."

Zawahiri je također optužio američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegove suradnike da skrivaju istinu o onome što se zbiva u Iraku.

Ayman al-Zawahiri, koji je u bijegu s Osamom bin Ladenom, egipatski je kirurg kojega smatraju pravim teoretičarom al-Qaide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙