FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank of England snizila kamatne stope na 4,5 posto

LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Središnja britanska bankaBank of England (BoE) u četvrtak je po prvi puta u protekle dvijegodine snizila kamatne stope za 0,25 postotna boda na 4,5 posto nakonšto se suočila s usporavanjem gospodarskog rasta u Britaniji.
LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Središnja britanska banka Bank of England (BoE) u četvrtak je po prvi puta u protekle dvije godine snizila kamatne stope za 0,25 postotna boda na 4,5 posto nakon što se suočila s usporavanjem gospodarskog rasta u Britaniji.

Britansko je gospodarstvo u drugom tromjesečju zabilježilo najnižu stopu rasta u proteklih 12 godina nakon što je industrija pala u recesiju a osobna potrošnja splasnula nakon povećanja kamatnih stopa u razdoblju između studenog 2003. i kolovoza 2004. u pet navrata.

Smrtonosni bombaški napadi u Londonu u vrijeme srpanjskog sastanka odbora BoE za monetarnu politiku i osujećeni pokušaji podmetanja bombi dva tjedna kasnije također su poduprli zahtjeve za jačanjem povjerenja ali čini se da zasad nisu naškodili gospodarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙