FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Britanija će djelovati protiv muslimanskog ekstremizma

LONDON, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija zatvorit ćegranice za ljude koji raspiruju vjersku mržnju i prognati one koji toveć čine, stoji u vladinom planu borbe protiv ekstremizma objavljenomu srijedu.
LONDON, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija zatvorit će granice za ljude koji raspiruju vjersku mržnju i prognati one koji to već čine, stoji u vladinom planu borbe protiv ekstremizma objavljenom u srijedu.

Britanski premijer Tony Blair predstavio je parlamentu četiri mjere nakon što je policija objavila da su četvorica britanskih muslimana osumnjičena za samoubilačke napade na London u kojima je u četvrtak poginulo najmanje 52 ljudi.

"Hitno ćemo razmotriti kako pooštriti proceduru zabrane ulaska u Britaniju ljudima koji potiću mržnju ili djeluju suprotno općem dobru te kako takve ljude lakše prognati iz zemlje", rekao je Blair.

Vlada će također idućih tjedana početi razgovore s oporbenim strankama o protuterorističkom zakonodavstvu koje bi se pred parlamentom trebalo naći na jesen.

Dužnosnici će se sastati i s predstavnicima muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji te zatražiti potporu ostalih muslimanskih i nemuslimanskih zemalja u borbi protiv uzroka terorizma, dodao je Blair.

Vlada će razmotriti i sve ostale mjere koje smatra nužnima u borbi protiv terorizma, naglasio je britanski premijer dodajući kako je bio šokiran spoznajom da su bombaši samoubojice rođeni i odrasli u Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙