FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran nazvao "smiješnim" optužbe protiv Ahmadinedžada

TEHERAN, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je u utorak izjavio da susmiješne i neutemeljene optužbe da je novoizabrani iranski predsjednikMahmud Ahmadinedžad sudjelovao u ubojstvu iranskog kurdskog vođeAbdela Rahmana Gasemlua 1989. u Beču.
TEHERAN, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je u utorak izjavio da su smiješne i neutemeljene optužbe da je novoizabrani iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad sudjelovao u ubojstvu iranskog kurdskog vođe Abdela Rahmana Gasemlua 1989. u Beču.

"Te su optužbe smiješne i neutemeljene i zato smo pozvali austrijskog veleposlanika u ministarstvo vanjskih poslova i zatražili obrazloženje", kazao je za AFP službeni predstavnik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi.

"Odlučno odbacujemo sve optužbe koje su dio scenarija cionističkih krugova nezadovoljnih zbog velikog odaziva Iranaca na predsjedničkim izborima", rekao je misleći na izbore od 24. lipnja.

Austrijsko je pravosuđe u utorak priopćilo da želi saslušati iranskog novinara koji živi u Francuskoj i koji tvrdi da posjeduje dokaz o umiješanosti Mahmuda Ahmadinedžada u ubojstvo kurdskog vođe.

Taj je novinar "voljan doći u Austriju, gdje će ga saslušati austrijske sigurnosne službe", rekao je za AFP službeni predstavnik bečkog tužiteljstva Ernst Kloiber.

Nakon Ahmadinedžadova neočekivanog izbora, bivši taoci američkog veleposlanstva u Teheranu ustvrdili su da je ovaj bio među glavnim akterima otmice koja je trajala 444 dana, između 1979. i 1981. Teheran je odlučno odbacio optužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙