FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Commerzbank ostvarila 27 posto nižu dobit

FRANKFURT, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Treća po veličini njemačkabanka Commerzbank izvijestila je u srijedu o padu zarade u drugomovogodišnjem tromjesečju za 27 posto, na 175 milijuna eura, no ostalaje na ranijim procjenama ukupnih godišnjih poslovnih rezultata.
FRANKFURT, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Treća po veličini njemačka banka Commerzbank izvijestila je u srijedu o padu zarade u drugom ovogodišnjem tromjesečju za 27 posto, na 175 milijuna eura, no ostala je na ranijim procjenama ukupnih godišnjih poslovnih rezultata.

Pad dobiti u prethodnom tromjesečju na godišnjoj razini uslijedio je zbog većeg od predviđenog pada profita od trgovanja, sa 131 na 11 milijuna eura.

Ipak, u svom priopćenju ta je banka objavila kako vjeruje da su procjene za 2005. realne te da ustraje na svojim dosadašnjim procjenama o izgledima za poslovanje u drugoj polovini godine. Banka predviđa da će za ovu godinu povrat po dionici iznositi osam posto.

I dok je zarada od kamata porasla pet posto, na 847 milijuna eura, banka je rezervirala 177 milijuna eura za rizične zajmove, što je 17 posto manje nego u drugom tromjesečju 2004.

U prvoj polovini godine ta je frankfurtska banka ostvarila porast zarade za 17,3 posto, na 570 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙