FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Mesića u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdanas je uputio čestitku svim hrvatskim građanima u Domovini iinozemstvu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je uputio čestitku svim hrvatskim građanima u Domovini i inozemstvu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Proslavljajući ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, s ponosom obilježavamo desetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja". Njome je nakon pet godina oslobođen grad Knin i najveći dio do tada okupiranih dijelova Domovine. I dok ovih dana oživljavamo tadašnje oduševljenje vojničkom pobjedom, prisjećamo se s poštovanjem onih koji su sudjelovali u toj akciji - vojnika, časnika i dočasnika, posebice poginulih", ističe Predsjednik u svojoj čestitki.

""Oluja" je značila povijesnu potvrdu sposobnosti hrvatskog naroda da uspostavi, obrani i sačuva svoju neovisnost i državnost. Njome su ujedno stvorene pretpostavke za završetak rata ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini te za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Obilježavajući ovaj veliki dan, mislimo ujedno na naše vrijeme. Pobjede i uspjesi nemaju svrhu da zapečate povijest, nego da otvore nove životne perspektive. Čuvajući svoj nacionalni i povijesni identitet, Republika Hrvatska danas je čvrsto usmjerena tomu da u najvećoj mjeri stvarno ispuni svoj ideal države ljudskih prava, demokracije i europskog standarda života te da se pridruži Europskoj uniji, gdje stvarno i povijesno pripada.

U želji da ovaj blagdan i obljetnica svima budu ispunjeni radošću i mirom, hrvatskim građanima u Domovini i inozemstvu srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙