FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hitlerovi crteži i čestitke prodani na dražbi u Montrealu

MONTREAL, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuter) - Četiri crteža koja jenarisao Adolf Hitler i dvije božićne čestitke s njegovim potpisomprodani su jednom kupcu za nepoznati iznos, priopćio je u srijeduvoditelj dražbe u Kanadi koja je izazvala negativne reakcije ujavnosti.
MONTREAL, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuter) - Četiri crteža koja je narisao Adolf Hitler i dvije božićne čestitke s njegovim potpisom prodani su jednom kupcu za nepoznati iznos, priopćio je u srijedu voditelj dražbe u Kanadi koja je izazvala negativne reakcije u javnosti.

Iegor de Saint Hippolyte koji je utorak navečer vodio privatnu dražbu u Montrealu nije htio potvrditi pisanje glasila, koja se pozivaju na iskaze svjedoka, da su predmeti prodani za 32.400 kanadskih dolara (26.800 američkih dolara).

"Mogu reći da je ista osoba kupila sve tako da se zbirka neće dijeliti", rekao je za Reuters. Nije htio otkriti ime kupca i prodavatelja, ni odakle su.

Počasni dopredsjednik Kanadskog židovskog kongresa Max Bernard rekao je da je privatna dražba oskvrnuće sjećanja na žrtve holokausta, kao i na Kanađane koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙