FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 14. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uputio je danas, u ime hrvatske Vlade javni poziv svim tijelima državne i lokalne vlasti i drugim pravnim osobama i svim građanima Republike Hrvatske da se pridruže zemljama članicama Europske unije u odavanju počasti žrtvama prošlotjednog terorističkog napada u Londonu. Počast će se odati održavanjem dvominutne šutnje i prestanka rada danas u trinaest sati, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

ZAGREB - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin optužio je danas sindikate da su "kapitulantski" podržali Vladu u zabrani okupljanja na Markovu trgu samo kako bi očuvali institut sindikalnog doprinosa, zbog čega ih proziva i za korumpiranost. "Preko sindikalnog doprinosa sindikati se korumpiraju", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru. Prije nekoliko dana donesene izmjene Zakona o javnom okupljanju ocijenio je korakom unazad aktualne Vlade, ali i tri koraka unazad hrvatskih sindikata. "Dio sindikata ponašao se kapitulantski, jer je motiv bila sindikalna članarina, a to otvara pitanje opstanka sindikalne scene koja isključivo djeluje u javnim poduzećima i državnim ustanovama", smatra Kajin.

ZAGREB - U DC-u izražavaju negodovanje i ogorčenje najavom da će se 10. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Oluja" obilježiti na dvije proslave, jer drže da se time pokazuje podvojenost i nesloga te omalovažava "Oluja" kao jedan od najvećih događaja iz hrvatske povijesti. DC-ov zastupnik Frano Piplović je na konferenciji za novinare u Saboru sramoćenjem "Oluje" ocijenio najavu da će 10. obljetnica te akcije imati dvije središnje proslave, u Karlovcu u organizaciji umirovljenih generala te u Kninu koju organizira Vlada, te pozvao sve odgovorne da zajednički organiziraju proslavu.

ZAGREB - Svi saborski klubovi pozdravili su danas ratifikaciju Ugovora između Hrvatske i Slovenije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i imovinu, te pozvali hrvatsku diplomaciju da pokuša požuriti i slovensku ratifikaciju tog ugovora. Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je da je Ugovor potpisan prošloga mjeseca na susretu hrvatskog i slovenskog premijera Ive Sanadera i Janeza Janše na Brijunima, a njime se rješava pitanje svih vrsta oporezivanja što će, kaže, poboljšati razmjenu dobara i usluga između dvije države.

ZAGREB - Saborski klubovi podržali su danas predložene izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali oporbeni prozivaju Vladu što te izmjene nije donijela i prije te tako spriječila 'tajkunizaciju' poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu Vlada kani ubrzati dugotrajne postupke donošenja programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države. Izmjenama se propisuje da bi, ako općinska ili gradska vijeća do 30. rujna ne donesu spomenute programe, umjesto njih to učinilo županijsko poglavarstvo.

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izrazilo je u današnjem priopćenju zabrinutost načinom na koji mediji prate slučajeve kaznenih djela nad djecom i mlađim punoljetnim osobama jer dovode u pitanje pravo djece na privatnost propisano Konvencijom o pravima djeteta i nacionalnim propisima. U priopćenju se navodi da je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi 12. srpnja održan sastanak čiji su sudionici iskazali zabrinutost jer se u medijima ne poštuje pravo na privatnost djece koja se spominju u vezi slučajevima zlostavljanja u domovima socijalne skrbi. Sastanak je sazvala državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić, a nazočili su državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj policije Ivica Franić, načelnik Uprave kriminalističke policije Željko Cvrtila te predstavnici Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za travanj ove godine u Zagrebu je iznosila 5.110 kune i bila je za 3,4 posto ili 183 kune niža u odnosu na prosječnu plaću za ožujak, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Prosječna zagrebačka neto plaća za travanj bila je ujedno i za 19,19 posto ili 823 kune viša od državnog prosjeka za taj mjesec, koji je iznosio 4.287 kuna. Prosjek zagrebačke plaće za prva četiri mjeseca ove godine je pak iznosio 5.112 kuna ili 6,4 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

VUKOVAR - U organizaciji vukovarske nevladine udruge "Bosino" i mirovne grupe mladih "Dunav" na području hrvatskog Podunavlja u tijeku je provedba projekta rekonstrukcije i popravka obiteljskih kuća socijalno ugroženih osoba. Tijekom dva mjeseca trajanja projekta rekonstruirat će se i popraviti 14 obiteljskih kuća socijalno ugroženih osoba u Vukovaru, Lovasu, Tovarniku, Borovu, Petrovcima i Starim Jankovcima, izvijestila je danas predsjednica udruge "Bosino" Zora Grujić. Na radovima su angažirani volonteri nizozemske nevladine udruge IBO, a ukupna vrijednost projekta je oko 15.000 eura, kaže Zora Grujić dodajući kako je potreban novac osigurala Udružena nizozemska fondacija za Srednju i Istočnu Europu.

ZAGREB - Prvi hrvatski policajac u UN-ovoj mirovnoj misiji UNOTIL Damir Hrlić idućeg se tjedna vraća iz Istočnog Timora, a u šestomjesečnoj misiji zamijenit će ga 27-godišnji policajac Robert Križanić, izvijestio je danas MUP. Glavni policijski inspektor u Odjelu za nezakonite migracije MUP-a Damir Hrlić u Istočnom Timoru je od kraja siječnja ove godine, a njegov povratak očekuje se 21. srpnja. U suradnji s kolegama iz drugih zemalja Hrlić je u Istočnom Timoru, državi koja je 2002. stekla neovisnost od Indonezije, pomagao u obučavanju i savjetovanju, odnosno ustroju lokalne policije.

ZAGREB - Više od desetljeća nakon što je u Americi osvojila prvo mesto za najbolje dizajnirane policijske automobile izvan SAD-a hrvatska policija putem interneta traži pomoć kako bi pronašla izgubljenu plaketu koju želi izložiti u svom muzeju. Prigodnu spomen-plaketu za najbolje dizajnirano policijsko vozilo izvan SAD-a hrvatska policija osvojila je 1994., samo godinu dana nakon što je predstavljen danas uobičajen način označavanja policijskih automobila u Hrvatskoj. "Nažalost, danas tu plaketu ne možemo pronaći nigdje u MUP-u. Zato molimo sve one koji nešto znaju o tomu gdje bi se ta plaketa mogla nalaziti, neka nam se jave", ističe policija na svojim službenim internetskim stranicama (www.mup.hr).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙