FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci i Sjevernokorejci održali "ozbiljan" i "dobar" sastanak

PEKING, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države i SjevernaKoreja održali su u utorak "ozbiljan" i "dobar" sastanak, ali ćetrebati vremena za rješavanje problema između tih dviju zemalja, rekaoje novinarima glavni američki pregovarač.
PEKING, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države i Sjeverna Koreja održali su u utorak "ozbiljan" i "dobar" sastanak, ali će trebati vremena za rješavanje problema između tih dviju zemalja, rekao je novinarima glavni američki pregovarač.

Christopher Hill, pomoćnik američke državne tajnice za Pacifik i Daleki istok koji predvodi američko izaslanstvo na pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu, dodao je da su razgovori između dviju strana bili "dobri".

U utorak su u Pekingu nakon 13 mjeseci nastavljeni pregovori šest zemalja (Sjeverna i Južna Koreja, SAD, Kina, Rusija, Japan) o rješevanju sjevernokorejskog nuklearnog pitanja.

Hill je dodao da se razgovaralo o američkom prijedlogu iz lipnja, prema kojemu bi Sjeverna Koreja trebala preuzeti obvezu da će ukinuti svoj nuklearni vojni program, a zauzvrat će dobiti pomoć na energetskom ili na nekom drugom polju. Pojedinosti nije objavio.

Sjeverna Koreja je svojedobno bila odbacila taj američki prijedlog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙