FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD za inspekciju nuklearnih postrojenja Sj. Koreje

PEKING, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su SjevernojKoreji predložile da međunarodni inspektori u rujnu posjete nuklearnapostrojenja u toj zemlji, izvjestila je u četvrtak ruska agencijaInterfax.
PEKING, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su Sjevernoj Koreji predložile da međunarodni inspektori u rujnu posjete nuklearna postrojenja u toj zemlji, izvjestila je u četvrtak ruska agencija Interfax.

To je tijekom susreta u Pekingu sjevernokorejskom pregovaraču Kim Kye-Gwanu predložio njegov američki kolega Christopher Hill, dodaje Interfax pozivajući se na sjevernokorejski izvor.

"Američko izaslanstvo je tijekom četvrtog kruga pregovora predložilo sporazum o međunarodnoj inspekciji sjevernokorejskih nuklearnih postrojenja koja bi se provela u rujnu 2005.", pojašnjava isti izvor.

Američko veleposlanstvo u Pekingu nije potvrdilo tu informaciju, ograničivši se na izjavu da je to bio "dugi, dvosatni sastanak".

Sjeverna Koreja je u prosincu 2002. godine protjerala posljednja dva inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), nakon čega se povukla iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙