FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan i SAD traže konkretan napredak u vezi sa Sj. Korejom

TOKIO, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Japandogovorile su se u utorak o potrebi konkretnoga napretka u novomekrugu pregovora o sjevernokorejskome nuklearnom programu, što će seodržati ovaj mjesec, rekao je japanski ministar vanjskih poslovaNobutaka Machimura nakon sastanka s američkom državnom tajnicomCondoleezzom Rice.
TOKIO, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Japan dogovorile su se u utorak o potrebi konkretnoga napretka u novome krugu pregovora o sjevernokorejskome nuklearnom programu, što će se održati ovaj mjesec, rekao je japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura nakon sastanka s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

"Potrebna nam je sjevernokorejska strateška odluka da je doista spremna odreći se nuklearnoga oružja, jer bez toga pregovori ne mogu uspjeti", rekla je Rice na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju.

Komunstička Sjeverna Koreja protekli se vikend pristala vratiti pregovorima i nastavak je najavljen za tjedan što počinje 25. srpnja.

U pregovorima sudjeluju Sjeverna i Južna Koreja, SAD, Japan, Kina i Rusija. Prošli krug završio je bez dogovora u lipnju 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙