FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački LS sumnja da HDZ korupcijom osigurava mjesto gradonačelnika

KARLOVAC, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Sporazum HDZ-a s jednim vijećnikomHSU-a ogriješio se o Zakon o financiranju političkih stranaka i Zakono proračunu, a u odnosu HDZ-a s bivšom članicom HSS-a Sanjom Katić bezsumnje je riječ o korupciji, rečeno je danas na tiskovnoj konferencijiGradske organizacije LS-a.
KARLOVAC, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Sporazum HDZ-a s jednim vijećnikom HSU-a ogriješio se o Zakon o financiranju političkih stranaka i Zakon o proračunu, a u odnosu HDZ-a s bivšom članicom HSS-a Sanjom Katić bez sumnje je riječ o korupciji, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji Gradske organizacije LS-a.

Čelnici gradskog LS-a osvrnuli su se na prošlog tjedna potpisan sporazum predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića i vijećnika HSU-a Franje Capana prema kojemu se Capan obvezao da će dati svoj presudni, četrnaesti glas za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Miru Škrgatića. Capan je zauzvrat dobio obećanje da će Grad Karlovac osnovati klub umirovljenika s raznim sadržajima i plaćati po 20 tisuća kuna mjesečno za funkcioniranje HSU-a, odnosno, kako kažu u LS-u, 10 tisuća kuna po vijećniku HSU-a.

Bivša predsjednica Gradskog vijeća Ankica Mamić (LS) podsjetila je da po važećoj odluci Gradskog vijeća, koja se temelji na Zakonu o financiranju političkih stranaka, Grad strankama uplaćuje 800 kuna po vijećniku mjesečno, a ne 10 tisuća kuna.

Predsjednik Gradske organizacije LS-a Antun Purgar kazao je da je sporazum HDZ-a s vijećnikom Capanom primjer kako će HDZ voditi gradske financije ako uspije 11. kolovoza na sjednici Gradskog vijeća postaviti za gradonačelnika svog kandidata.

Gradsko vijeće broji 27 vijećnika, pa je HDZ-u, uz deset vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-DC te uz dva HSP i Capana treba još jedan glas. Taj glas HDZ može tražiti od Sanje Katić koja je u Gradsko Vijeće ušla s liste SDP-HSS-LS, ali je u lipnju izašla iz HSS-a. Ona i Capan zadržali su mandate, unatoč protivljenju svojih stranaka, no iz LS-a su najavili da će od USKOK-a tražiti da istraži je li riječ o korupcije i zašto su Capan i Katić odustali od podrške SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika na što su se potpisom obvezali.

Ankica Mamić je dodala kako Sanja Katić nije demantirala napise u novinama da joj je HDZ obećao mjesto u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma, njenom ocu ugovor s Hrvatskim šumama za prijevoz drva, a njenoj majci otpis 22 tisuća kuna poreznog duga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙