FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska županijska Skupština legitimna

OSIJEK, 8. srpnja 2005.(Hina) - Središnji državni ured za upravudostavio je pisano očitovanje o provedbi upravnog nadzora rada i akatautemeljiteljske sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije od 14.lipnja ove godine, po kojem je Skupština legitimna.
OSIJEK, 8. srpnja 2005.(Hina) - Središnji državni ured za upravu dostavio je pisano očitovanje o provedbi upravnog nadzora rada i akata utemeljiteljske sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije od 14. lipnja ove godine, po kojem je Skupština legitimna.

To je za Hinu potvrdio Davor Brunčić, tajnik Županijske skupštine, istaknuvši kako će se županijske stručne službe očitovati o "očitovanju Središnjeg državnog ureda za upravu najvjerojatnije na skupštinskoj sjednici 15. srpnja".

Središnji Državni ured za upravu isto je pisano očitovanje jučer dostavio županu Krešimiru Bubalu, Županijskoj skupštini, predsjedniku Skupštine Danijelu Srbu i klubovima oporbenih vijećnika koji su zatražili tumačenje ispravnosti utemeljiteljske sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije.

Oporbeni vijećnici SDP-a, HSU-a, SDSS-a, HNS-a, SBHS-a i LS-a u Skupštini Osječko-baranjske županije dostavili su "Uredu dopis kojim iniciraju provedbu upravnog nadzora nad zakonitosti rada i akata na utemeljiteljskoj sjednici Skupštine održane 14. lipnja". U dopisu navode da su na toj "sjednici u radu i glasovanju sudjelovale osobe s Nezavisne liste nositelja Branimira Glavaša koje u tom trenutku nisu bile u statusu vijećnika Skupštine jer im je mandat mirovao, a njihovi su glasovi bili odlučujući za kvorum, odnosno većinu potrebnu za zakonito utemeljenje i rad Skupštine".

U očitovanju Središnjeg državnog ureda za upravu, koje je potpisao državni tajnik Antun Palarić, navodi se, među ostalim, da postoje određene manje nepravilnosti u radu utemeljiteljske sjednice Županijske skupštine, no da "te nepravilnosti nisu utjecale na zastupljenost lista u skladu s izbornim rezultatima". Ocijenjeno je da "učinjene zakonske povrjede nisu takve naravi da bi zahtijevale poništenje utemeljiteljske sjednice Skupštine".

Kako se doznaje iz neslužbenih izvora, klubovi oporbenih vijećnika, koji su također dobili pismeno očitovanje da je Skupština legitimna, jučer su o tome raspravljali, ali se još nisu očitovali. Županijski odbor SDP-a zakazao je konferenciju za novinare u ponedjeljak, 11. srpnja, s temom "Zakonitost rada Skupštine Osječko-baranjske županije?".

Nositelj Nezavisne liste Branimir Glavaš izjavio je, uz ostalo, kako se drukčije očitovanje nije ni očekivalo, jer je Skupština bila legitimna i izraz volje birača. "Sanader i ostali koji su to pokušali pobiti nisu uspjeli", naveo je Glavaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙