FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena sirove nafte rekordnih 62,30 dolara po barelu u New Yorku

NEW YORK, 1. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Cijena sirove nafte postiglaje u ponedjeljak u New Yorku novi rekord s 62,30 dolara po barelu, aanalitičari smatraju da razlog nije toliko smrt saudijskog kraljaFahda koliko mogućnost nestašice naftnih prerađevina na tržištuosjetljivom na svaki poremećaj.
NEW YORK, 1. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Cijena sirove nafte postigla je u ponedjeljak u New Yorku novi rekord s 62,30 dolara po barelu, a analitičari smatraju da razlog nije toliko smrt saudijskog kralja Fahda koliko mogućnost nestašice naftnih prerađevina na tržištu osjetljivom na svaki poremećaj.

Prethodni rekord postavljen je 6. srpnja ove godine kada je cijena dosegla 61,35 dolara po bareua.

"Svi govore o smrti kralja Fahda, ali posrijedi su prije svega problemi prerade nafte", rekao je analitičar Mike Filzpatrick. "Nitko ne govori o Iranu, koji predstavalja veliki mogući problem", dodao je.

Iran je u ponedjeljak informirao Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) u Beču da će obnoviti proces prerade urana, unatoč međunarodnim upozorenjima da bi ga takva odluka mogla dovesti pred Vijeće sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙