FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 1. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

UMAG - Predsjednik Republike Stjepan Mesić i njegov kolega iz Slovačke Ivan Gašparovič sastali su se večeras, uoči finalnog meča teniskog ATP turnira u Umagu, s istarskim županom Ivanom Jakovčićem te umaškim gradonačelnikom Vladom Kraljevićem. Izrazivši zadovoljstvo što je i ovogodišnji ATP turnir u Umagu dokazao da je u samome vrhu svjetskog tenisa te što je pridonio da se o Umagu priča i izvan Europe, predsjednik Mesić rekao je novinarima kako Istra ide velikim koracima naprijed. Dodao je da je Istra dosta učinila i u suradnji europskih regija te da je to poruka ostalim hrvatskim regijama da krenu tim putem. Slovački predsjednik Ivan Gašparovič rekao je kako vjeruje da je Hrvatska od svih država koje se kandidiraju za ulazak u EU najbolje pripremljena. Dodao je da još ima određenih problema, no siguran je da će Hrvatska u rujnu početi pregovore o ulasku u EU.

ZAGREB - Pismenost bez granica središnja je tema 14. Europske konferencije o čitanju, sinoć svečano otvorene u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. Konferencija će trajati do 3. kolovoza, a organiziralo ju je Hrvatsko čitateljsko društvo. Veliki međunarodni skup na kojemu sudjeluje oko 400 stručnjaka odvijati će se na Filozofskom fakultetu u plenarnim sjednicama, 12 sesija, 27 radionica, 14 simpozija i pet okruglih stolova. Stručnjaci raznih profila, od knjižničara do logopeda, sociologa, psihologa, pedagoga iz 41 zemlje, govorit će o pismenosti kao multidisciplinarnom fenomenu. Kako je najavljeno na svečanom otvorenju, skup će razmotriti različite razine pismenosti, kao što su informatička, informacijska, medijska, multikulturalna, matematička i druge.

ZAGREB - U posljednjih pet dana u Hrvatskoj se utopilo petero djece i dvoje odraslih, stoga je zagrebačka policija sinoć uputila javni poziv roditeljima da pripaze na djecu, a tijelima lokalne samouprave upozorenje da obilježe i pod odgovarajući nadzor stave sva 'divlja' kupališta. Posljednji u nizu tragičnih događaja dogodio se jučer poslijepodne na šoderici u Ivanovcu u kojoj se utopilo troje djece, sedmogodišnji dječak i sestre u dobi od devet i deset godina.

ZAGREB - U manje od dva sata jučer poslijepodne nepoznati su razbojnici opljačkali tri zagrebačke sportske kladionice. Prva je na meti razbojnika bila kladionica Žderić u Freudeovoj ulici u Novom Zagrebu. Nepoznati muškarac ušao je u kladionicu i prijeteći ručnom bombom odnio oko 14 tisuća kuna. Zasad se ne zna s kolikim je plijenom pobjegao drugi nepoznati razbojnik koji je naoružan pištoljem opljačkao Prvu sportsku kladionicu na Gupčevoj zvijezdi. Na drugom kraju grada, u naselju Trnovčica, na isti je način opljačkana kladionica Super sport iz koje je nepoznati razbojnik pobjegao s pištoljem u jednoj i 2500 kuna u drugoj ruci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙