Osobna anketa u kućanstvu provedena na reprezentativnom uzorku od 1000 građana starijih od 15 godina pokazala je da samo 16 posto građana jede ribu barem jednom ili više puta tjedno.
Redovito se hrani sa tri do pet obroka preko 70 posto građana i to radnim danom njih 73 posto, a vikendom 79 posto. Najviše ispitanika, negdje oko 55 posto, jede po tri obroka dnevno i još oko 15 posto njih do pet obroka. Međutim, 26 posto građana ima samo dva obroka radnim danom.
Anketa je pokazala da topli ručak u toku radnog tjedna ima 87 posto ispitanika, vikendom se taj postotak penje na 93, toplu večeru svaki dan konzumira 33 posto građana, a hladnu 30.
Naviku doručkovanja tijekom radnog tjedna nema 37 posto građana starijih od 15 godina, a oko 14 posto osoba nikad ne doručkuje.
Za pripremu hrane 42 posto ispitanih troši životinjske masnoće, 17 posto njih izjavljuje da za njima najčešće posežu, dok je maslinovo ulje prvi izbor kod samo 9 posto ispitanika.
Kavu pije 4 do 6 puta tjedno 84 posto ispitanika, a 9 posto građana nikad ne pije mlijeko. Jednom ili više puta tjedno vino konzumira 37 posto ispitanika, 32 posto ih pije pivo, a 15 posto žestoka pića.
Na pitanje što im je najvažnije kod hrane 46 posto anketiranih odgovara da treba biti ukusna i zdrava.
Genetski modificiranu hranu 71 posto ispitanika smatra štetnom.