FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka državna tajnica zatražila ispriku od Sudana

KARTUM, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice zatražila je ispriku sudanskog predsjednika OmaraHassana al-Bashira zbog grubog postupanja sudanskih snaga sigurnosti sameričkim dužnosnicima i novinarima na sastanku u četvrtak.
KARTUM, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice zatražila je ispriku sudanskog predsjednika Omara Hassana al-Bashira zbog grubog postupanja sudanskih snaga sigurnosti s američkim dužnosnicima i novinarima na sastanku u četvrtak.

"Vrlo me ljuti da ja sjedim s njihovim predsjednikom i da se to dogodi", rekla je Rice novinarima u zrakoplovu prije odlaska iz Kartuma za Darfur. "Oni nemaju pravo gurati i izbacivati", ustvrdila je ona.

Ranije je američka državna tajnica kazala novinarima da želi ispriku.

Pripadnici sudanskih snaga sigurnosti izbacili su američke novinare sa sastanka Rice i Bashira i zalupili im vrata predsjedničke palače pred nosom. Neki američki dužnosnici također su zadržani nekoliko minuta prije nego što su pušteni na sastanak. Medijima je kasnije dozvoljeno da nakratko prisustvuju razgovorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙