FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Gašparovič o suradnji Hrvatske i Slovačke

UMAG,31. srpnja(Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić i njegovkolega iz Slovačke Ivan Gašparovič sastali su se večeras, uočifinalnog meča teniskog ATP turnira u Umagu, s istarskim županom IvanomJakovčićem te umaškim gradonačelnikom Vladom Kraljevićem.
UMAG,31. srpnja(Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić i njegov kolega iz Slovačke Ivan Gašparovič sastali su se večeras, uoči finalnog meča teniskog ATP turnira u Umagu, s istarskim županom Ivanom Jakovčićem te umaškim gradonačelnikom Vladom Kraljevićem.

Izrazivši zadovoljstvo što je i ovogodišnji ATP turnir u Umagu dokazao da je u samome vrhu svjetskog tenisa te što je pridonio da se o Umagu priča i izvan Europe, predsjednik Mesić rekao je novinarima kako Istra ide velikim koracima naprijed.

"Ne možemo biti u Istri i ne razgovarati o suradnji europskih regija. Istra je po tom pitanju već dosta učinila, i to je samo još jedna poruka ostalim hrvatskim regijama da krenu tim putem", rekao je predsjednik Mesić. Dodao je kako se na sastanku zatvorenom za javnost razgovaralo i o slovačkim iskustvima pri ulasku u Europsku uniju.

Slovački predsjednik Ivan Gašparovič rekao je kako vjeruje da je Hrvatska od svih država koje se kandidiraju za ulazak u EU najbolje pripremljena. Dodao je da još ima određenih problema, no siguran je da će Hrvatska u rujnu početi pregovore o ulasku u EU.

"Mislim da je sazrelo vrijeme da Hrvatska i Slovačka ubrzo krenu i u zajedničke investicije. Naša je suradnja oduvijek bila uspješna, a bit će još bolja kada zajedno budemo u Europskoj uniji", istaknuo je slovački predsjednik.

Odgovarajući na pitanje novinara o najavi prosvjeda potpore generalu Anti Gotovini, koji bi se u petak u organizaciji Hrvatsko-američke udruge trebali održati ispred desetak hrvatskih diplomatskih sjedišta u SAD-u, Kanadi i Australiji, predsjednik Mesić je rekao kako je "najlakše živjeti u Americi i voditi hrvatsku politiku".

"Volio bih kada bi ti ljudi koji žele odaslati takve poruke došli u Hrvatsku kako bi shvatili da se krivnja jednom zauvijek mora individualizirati. Ako je netko učinio nešto dobro u obrani Hrvatske, treba biti nagrađen, no postoje li sumnje, on treba na te sumnje odgovoriti", dodao je. Upravo zato, smatra on, svatko mora ići u Haag jer se hrvatski zakon mora provoditi.

"Nitko u Hrvatskoj ne smije biti iznad hrvatskog zakona, pa ni naši građani u Americi", zaključio je predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙