FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Dušana Džamonju

VRSAR,30. srpnja(Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je uVrsaru posjetio park skulptura velikoga hrvatskog kipara DušanaDžamonje i razgledao umjetnikova djela.
VRSAR,30. srpnja(Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je u Vrsaru posjetio park skulptura velikoga hrvatskog kipara Dušana Džamonje i razgledao umjetnikova djela.

Predsjednik Mesić je ustvrdio kako bi država, županija i vrsarska općina trebale imati više sluha za dovršetak Džamonjina parka skulptura, koji je ocijenio jednim od najljepših u ovom dijelu Europe, a u koji je, kako je rekao, "ugrađena i ljudska genijalnost".

"U ovaj park nije ugrađen samo ljudski rad, nego je tu ugrađena i ljudska genijalnost Dušana Džamonje, koji očito želi da ovaj park živi i nakon svih nas. On želi da se na ovome mjestu priređuju umjetničke radionice te da dođu slikari i kipari kojima bi ovo mjesto predstavljalo veliku inspiraciju", rekao je predsjednik Mesić.

Dodao je da bi bilo iznimno važno da se taj park skulptura do kraja dovrši kako bi dobio fizionomiju kakvu je autor zamislio. Upravo zato, smatra hrvatski predsjednik, država, županija i sama vrsarska općina trebale bi za to pokazati više sluha.

Hrvatski kipar Dušan Džamonja je rekao da bi taj park skulptura trebao funkcionirati kao samostalno tijelo u kojem bi se organizirale kiparske škole i radionice, a u kojem bi bio i izložbeni prostor za međunarodne izložbe.

Podsjetio je da je još prije dvadesetak godina predlagao veliki projekt koji bi obuhvatio dio obale od Vrsara do Poreča, a na kojem bi se uz biciklističke staze postavile skulpture, što bi obogatilo turističku ponudu cijele godine. Nažalost, ustvrdio je, za realizaciju takvog projekta nije bilo sluha ni interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙