FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Jakovčić za veću sigurnost na "istarskom ipsilonu"

PULA, 29. srpnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izvijestioje danas da je počeo razgovore s predstavnicima "Bina-Istre" i MUP-a opotrebi podizanja razine sigurnosti na "Istarskom ipsilonu" zbogvelikog broja nesreća što se u zadnje vrijeme događaju na tojprometnici.
PULA, 29. srpnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izvijestio je danas da je počeo razgovore s predstavnicima "Bina-Istre" i MUP-a o potrebi podizanja razine sigurnosti na "Istarskom ipsilonu" zbog velikog broja nesreća što se u zadnje vrijeme događaju na toj prometnici.

Također je najavio kako su u optjecaju tri imena kojima će se zvati "Istarski ipsilon" nakon odluke odgovornih, a to su "Cesta mora i vina", "Histriana" i "Ipsilon".

Na konferenciji za novinare Jakovčić je govorio o nedavnu boravku u francuskom ljetovalištu Castelletu gdje je upoznao ponudu tog elitnog turističkog odredišta u svijetu. On je zajedno s direktorom tvrtke "Brijuni-Rivijera" Veljkom Ostojićem boravio u Castelletu koji je, kako je rekao, "svjetski brand vrhunskog businessa jer je namijenjen svjetskim automobilskim tvrtkama". Inače, u Castelletu se uz najsuvremeniju trkaću pistu nalaze zračna luka i luksuzni hoteli.

Jakovčić je podsjetio da je nedavno poznata talijanska autokuća pokazala zanimanje da u Istri uloži novac u sličan projekt. To znači, dodao je, da je interes svjetskih automobilskih tvrtaka prema Istri vrlo realan te da bi određeniji dogovori s mogućim ulagačima dali potpuno novu kvalitetu i dimenziju istarskog turizma.

Za posjeta Francuskoj Jakovčić je razgovarao i s "kraljem tartufa" Brunom Clementom koji je zainteresiran za otvaranje restauranta u Istri. Takvo bi ulaganje, dodao je, značilo svjetsku valorizaciju istarske enogastronomije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙