FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: porast broja alkoholiziranih vozača

OSIJEK,30. lipnja 2005.(Hina) - Na području Osječko-baranjske županijeu prvih 28 dana lipnja dogodilo se 213 prometnih nesreća, u kojima sutri osobe smrtno stradale, a 104 su lakše ili teže ozlijeđene,izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.
OSIJEK,30. lipnja 2005.(Hina) - Na području Osječko-baranjske županije u prvih 28 dana lipnja dogodilo se 213 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe smrtno stradale, a 104 su lakše ili teže ozlijeđene, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Policija je upozorila na porast broja alkoholiziranih vozača jer je skoro svaka peta nesreća uzrokovana upravljanjem vozilom pod utjecajem alkohola.

Po podacima Odjela za sigurnost cestovnoga prometa te PU, u tom su se razdoblju dogodile tri nesreće s poginulim te 69 nesreća s ozlijeđenim osobama, od kojih je 20 zadobilo teške, a 84 lakše ozljede.

Prometne nesreće, posebice one s najtežim posljedicama, događale su se zbog grubog kršenja prometnih propisa, precjenjivanja mogućnosti vozača ili tehničkih karakteristika vozila, a u 38 slučajeva kod sudionika je utvrđena alkoholiziranost, što pokazuje da je skoro svaka peta nesreća uzrokovana upravljanjem vozilom pod utjecajem alkohola.

U tom razdoblju policijski djelatnici su, tijekom nadzora cestovnog prometa, zatekli 516 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, što je 218 vozača više nego u lipnju prošle godine.

U policiji smatraju da ovakav porast nije isključivo posljedica primjene odredbe Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, jer je čak 381 vozač, zatečen u alkoholiziranom stanju tijekom lipnja ove godine, procesuiran zbog koncetracije alkohola veće od 0,5 promila.

U PU napominju da niti jedan vikend u lipnju nije bilo utvrđeno manje od 60 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te izražavaju zabrinutost činjenicom da je više od polovice alkholiziranih vozača u dane vikenda bilo u dobi od 18 do 24 godine te činjenicom da su zabilježeni slučajevi alkoholiziranih vozača koji nemaju navršenih 18 godina, pa samim time niti vozačku dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙