FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad u Ayodhyji: hindusi prosvjeduju, Indija u stanju pripravnosti

NEW DELHI, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Indijski hindusi počeli su usrijedu prosvjedovati diljem zemlje, nakon napada na njihovo svetišteu Ayodhyji (na sjeveru) oko kojega se prepiru s muslimanima, dok suindijske snage sigurnosti u stanju pojačane pripravnosti kako bi sespriječili vjerski sukobi.
NEW DELHI, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Indijski hindusi počeli su u srijedu prosvjedovati diljem zemlje, nakon napada na njihovo svetište u Ayodhyji (na sjeveru) oko kojega se prepiru s muslimanima, dok su indijske snage sigurnosti u stanju pojačane pripravnosti kako bi se spriječili vjerski sukobi.

U napadu na svetište u utorak poginula su šestorica napadača.

Glavna oporbena stranka, hindska nacionalistička stranka Bharatiya Janata Party (BJP) koju podupiru radikalne skupine, pozvala je u srijedu na prosvjede i na opći štrajk u državi Uttar Pradesh, gdje je grad Ayodhya.

Kako prenosi novinska agencija Trust of India (PTI), u više gradova u zemlji već su održani mirni prosvjedi, samo su u gradu Indoreu (država Madhya Pradesh, u središtu zemlje) aktivisti BJP-a i Vishwa Hindu Parishada (VHP, Svjetsko vijeće hindusa) oštetili VIP-salon u tamošnjoj zračnoj luci, zbog čega su otkazani letovi i zaustavljen je željeznički promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙