FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvršni direktor Unicredita dobio ovlasti da poveća ponudu za Bank Austriju

MILANO, 29. srpnja 2005. (Hina/AP) - Talijanska bankarska grupacijaUnicredito Italiano objavila je u petak da je njezin odbor ovlastioizvršnog direktora da po potrebi podiže ponuđenu vrijednost zapreuzimanje Bank Austria Creditanstalta (BA-CA).
MILANO, 29. srpnja 2005. (Hina/AP) - Talijanska bankarska grupacija Unicredito Italiano objavila je u petak da je njezin odbor ovlastio izvršnog direktora da po potrebi podiže ponuđenu vrijednost za preuzimanje Bank Austria Creditanstalta (BA-CA).

Unicredito je ponudio za sve dionice njemačke HVB grupe, koja kontrolira Bank Austriju, 15 milijardi eura, pa stoga mora dati gotovinsku ponudu i za tu austrijsku banku.

Talijanska banka objavila je da će ponuditi 70,04 eura za dionicu Bank Austrije, što je prosječna cijena njezine dionice u zadnjih šest mjeseci prije nego što je najavljena ponuda za HVB 27. svibnja.

Međutim, Unicredito je priopćio da austrijska komisija za preuzimanje koja mora autorizirati ponudu, može koristiti drugačiju formulu kako bi izračunala obveznu gotovinsku ponudu za banku. Stoga je izvršni direktor Unicredita Alessandro Profumo ovlašten za mijenjanje uvjete ponude.

Dioničari talijanske banke sastali su se u petak u Genovi kako bi odobrili ponudu za HVB. Profumo je ovlašten i da modificira Unicreditovu ponudu za poljsku banku BHP, također dio HVB-a, za koju nudi 123,58 eura po dionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙