FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: počeo popravak urušene kanalizacije

KARLOVAC, 28. srpnja 2005. (Hina) - Kod kružnog toka na karlovačkomKorzu danas je počeo popravak preksinoć urušene kanalizacije na spojunovog i starog odvodnog sustava, a Komisija ISPA predpristupnog fondaEU-a sufinancirat će kvalitetno i dugoročno rješenje odvodnje, rekaoje na današnjoj konferenciji za novinare gradski pročelnik za proračuni financije Dario Janković.
KARLOVAC, 28. srpnja 2005. (Hina) - Kod kružnog toka na karlovačkom Korzu danas je počeo popravak preksinoć urušene kanalizacije na spoju novog i starog odvodnog sustava, a Komisija ISPA predpristupnog fonda EU-a sufinancirat će kvalitetno i dugoročno rješenje odvodnje, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradski pročelnik za proračun i financije Dario Janković.

Popravak urušenja, vrijedan 200.000 kuna, povjeren je "Centrogradnji", rekao je direktor gradskog Vodovoda i kanalizacije Josip Vlašić. Oštećenje ozbiljno ometa gradski promet, a šest metara duboka rupa sama za sebe govori o opsegu i opasnosti urušenja na vrlo prometnu raskrižju, dodao je.

Pročelnik Janković je rekao da su 26. srpnja u Karlovcu predstavnici Komisije ISPA predpristupnog fonda EU-a pozvali gradsko vodstvo da prvu fazu 30 milijuna eura vrijedna programa razvoja vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda (s gradnjom velikog pročišćivača) odmah proširi na drugu fazu vrijednu još deset milijuna eura.

"Karlovački projekt jedini je u Hrvatskoj spreman da već u rujnu ili studenom može očekivati nepovratnu novčanu potporu EU-a iz fonda ISPA", ustvrdio je Janković.

Ulaskom u ISPA, kao najzahtjevniji predpristupni fond EU-a, Karlovcu će biti otvorena vrata i za fond IPA i druge strukturne fondove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙