FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski parlament odbio manjinsku vladu

SOFIJA, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Bugarski parlament u četvrtakje rano ujutro odbio prihvatiti manjinsku vladu lijevog centra koju jepredložio socijalistički premijer Serger Stanišev, a predsjednikparlamenta Gerogij Pirinski odredio je da se u četvrtak ujutro ponoviglasovanje.
SOFIJA, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Bugarski parlament u četvrtak je rano ujutro odbio prihvatiti manjinsku vladu lijevog centra koju je predložio socijalistički premijer Serger Stanišev, a predsjednik parlamenta Gerogij Pirinski odredio je da se u četvrtak ujutro ponovi glasovanje.

"Parlament ne prihvaća ni strukturu (broj ministara) ni sastav vlade", kazao je predsjednik parlamentarne izborne komisije Dimitar Abadijev.

Manjinska vlada sastavljena je od predstavnika Bugarske socijalističke stranke i stranke bugarskih Turaka MRF. PSB i MRF kontroliraju 116 mjesta u 240-članom parlamentu, te im je za potvrdu vlade potrebna potpora neovisnih zastupnika ili zastupnika iz drugih stranaka.

Parlament je prethodno prihvatio vođu Bugarske socijalističke stranke (PSB) Sergeja Staniševa (39) za novog predsjednika vlade.

Staniševu je potporu dalo 120 od ukupno 239 zastupnika nazočnih glasovanju, dok je protiv glasovalo 119 zastupnika, uz jednog suzdržanog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙