FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski parlament odgodio izglasavanje povjerenja novoj vladi

SOFIJA, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski parlament odgodio jeu utorak izglasavanje povjerenja novoj socijalističkoj manjinskojvladi, produbljujući krizu koja bi mogla dovesti do izvanrednih izborai odgoditi planove Bugarske da se pridruži EU-u 2007.
SOFIJA, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarski parlament odgodio je u utorak izglasavanje povjerenja novoj socijalističkoj manjinskoj vladi, produbljujući krizu koja bi mogla dovesti do izvanrednih izbora i odgoditi planove Bugarske da se pridruži EU-u 2007.

Tijekom rasprave prije predviđenog izglasavanja povjerenja zastupnici stranaka centra i desničarskih stranaka, koji se protive socijalističkoj vladi, napustili su sjednicu kako ne bi bilo kvoruma za održavanje glasovanja.

Socijalisti, koji su dobili najviše glasova na izborima 25. lipnja, bili su prisiljeni sastaviti manjinsku vladu sa strankom turske manjine nakon što su propali pregovori o koaliciji s centristima bivšeg kralja Simeona Saksokoburggotskog.

"Veliki dio oporbe ponaša se na neodgovoran način prema zemlji", rekao je novinarima čelnik Socijalističke stranke Sergej Stanišev.

Ne zna se kada će se održati izglasavanje povjerenje, ali je predsjednik parlamenta Georgi Pirinski izjavio da će se sljedeća sjednica održati u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙