FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac i Sharon zadovoljni novim izraelsko-francuskim odnosima

PARIZ, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon ifrancuski predsjednik Jacques Chirac u srijedu su u Parizu iskazalizadovoljstvo početkom novih odnosa između njihovih dviju zemalja,međusobnim približavanjem koje bi Francuskoj trebalo omogućiti jačanjeutjecaja na Bliskom istoku.
PARIZ, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon i francuski predsjednik Jacques Chirac u srijedu su u Parizu iskazali zadovoljstvo početkom novih odnosa između njihovih dviju zemalja, međusobnim približavanjem koje bi Francuskoj trebalo omogućiti jačanje utjecaja na Bliskom istoku.

Na početku trodnevnog, prvog službenog posjeta Francuskoj u posljednje četiri godine, Sharona je u Elizejskoj palači dočekao Chirac, a nakon razgovora dvojica su državnika imala radni objed.

"Uvjeren sam da će ovaj posjet omogućiti približavanje naših dviju zemalja i napredak mira, tako važnog svima nama na Bliskom istoku", izjavio je Sharon po dolasku u palaču.

Sharon je francuskom predsjedniku izrazio i potporu "za vrlo čvrstu borbu protiv antisemitizma". Ta je tema prošle godine bila središtem snažnog spora, potaknutog Sharonovim pozivom francuskim židovima da "hitno" emigriraju u Izrael.

Chirac je Sharonu zaželjeo "najsrdačniju moguću dobrodošlicu" i čestitao mu na "povijesnoj odluci" o izraelskom povlačenju iz pojasa Gaze, predviđenom za sredinu kolovoza. Izraelskom je čelniku prenio poruku kako je "Francuska uz bok izraelskom i palestinskom narodu" u pokušaju obnavljanja "smjernica", međunarodnog mirovnog plana koji nastoje provesti članice Kvarteta (SAD, Rusija, UN i EU).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙