FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac opet o kuhinji

PARIZ, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac, čiji su nedavni komentari o britanskoj i finskoj kuhinjiizazvali sitni diplomatski incident, tvrdi da je francuska kuhinjajedan od razloga dugotrajnog života njegovih sunarodnjaka.
PARIZ, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac, čiji su nedavni komentari o britanskoj i finskoj kuhinji izazvali sitni diplomatski incident, tvrdi da je francuska kuhinja jedan od razloga dugotrajnog života njegovih sunarodnjaka.

Nabrajajući u televizijskom intervjuu argumente o snazi Francuske - drugog najvećeg izvoznika hrane, najvećeg izvoznika prerađene hrane i države s najvećim natalitetom nakon Irske, Chirac nije propustio naglasiti značaj francuske kuhinje.

"Francuskoj kuhinji treba odati počast koju zaslužuje", rekao je Chirac dodavši kako "je zasigurno zaslužna i za dug život Francuza".

Nedavno je izazvao opću uzbunu ocjenom da je britanska kuhinja najgora na svijetu nakon finske i našalio se kako je kravlje ludilo jedini doprinos Britanije europskoj poljoprivredi.

Upitan kasnije da to potvrdi, francuski je predsjednik bio odrješit: "Ne, to nisam rekao".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙