FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac: Jedini britanski poljoprivredni uspjeh su lude krave

PARIZ, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik JacquesChirac pričao je šale čelnicima Rusije i Njemačke o lošoj britanskojhrani i kravljem ludilu, objavio je u ponedjeljak list Liberation.
PARIZ, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Jacques Chirac pričao je šale čelnicima Rusije i Njemačke o lošoj britanskoj hrani i kravljem ludilu, objavio je u ponedjeljak list Liberation.

Francuski dnevnik piše da je Chirac ispričao niz šala na račun Britanije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i njemačkom kancelaru Gerhardu Schroederu na marginama sastanka održanog u nedjelju u Kalinjingradu.

"Jedina stvar koju su oni (Englezi) ikad napravili za europsku poljoprivredu je luda krava", rekao je Chirac i, kako pišu novine, izazvao smijeh Schroedera i Putina.

Upitan da komentira Chiracove izjave, glasnogovornik francuske vlade Jean-Francois Cope rekao je novinarima: "Nemam ništa posebno za reći".

Chirac je također iskoristio prigodu da komentira britansku hranu. "Ne možete vjerovati ljudima koji tako loše kuhaju". "Nakon Finske to je zemlja s najgorom hranom", dodao je.

Nakon toga je rekao Putinu i Schroederu kako ga je bivši glavni tajnik NATO-a George Robertson, Škot, nagovorio da proba neko neukusno škotsko jelo.

"Eto, otuda dolaze naši problemi s NATO-om", rekao je Chirac.

Odnosi Britanije i Francuske na prilično su niskoj razini nakon lipanjskog summita Europske unije kada su se britanski premijer Tony Blair i Chirac međusobno optuživali za krivnju što nije usvojen zajednički europski proračun za razdoblje 2007-2013.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙