FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Casey: Povlačenje iz Iraka najranije u proljeće 2006.

BAGDAD, 27. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Amerikanci bi svoje vojne snageiz Iraka mogli početi povlačiti najranije u proljeće 2006., izjavio jeu srijedu vrhovni zapovjednik američkih vojnih snaga u Iraku generalGeorge Casey.
BAGDAD, 27. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Amerikanci bi svoje vojne snage iz Iraka mogli početi povlačiti najranije u proljeće 2006., izjavio je u srijedu vrhovni zapovjednik američkih vojnih snaga u Iraku general George Casey.

"Vjerujem da bismo, ako se politički proces nastavi pozitivno razvijati i ako se iračke snage sigurnosti nastave razvijati kao do sada, bili u stanju početi sa znatnim smanjenjem... u proljeće i ljeto iduće godine", rekao je Casey novinarima u Bagdadu tijekom posjeta iračkom glavnom gradu američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda.

Rumsfeld je ranije razgovarao s iračkim premijerom Ibrahimom al-Jaafarijem o razvoju iračkih snaga sigurnosti i njihovoj sposobnosti da se učinkovito suoče sa sve češćim terorističkim napadima i rastućim nasiljem, posebno usmjerenim prema novim iračkim snagama. U posljednja 24 sata u Iraku je poginulo najmanje devet iračkih policajaca i vojnih časnika.

"Razgovarali smo o napretku učinjenom u stvaranju iračkih snaga sigurnosti i o tomu za koje će vremensko razdoblje one biti u stanju preuzeti potpunu kontrolu nad sigurnošću u zemlji", rekao je Rumsfeld na zajedničkoj konferenciji za novinare. Jaafari je pozvao na snažniju američku pomoć kada je riječ o razvoju iračkih snaga sigurnosti, jer smatra da će se samo na taj način moći "smanjiti broj multinacionalnih snaga u Iraku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙